JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Det blåser hårt på Energimyndigheten

Det blåser hårt på Energimyndigheten

"Lägg ned Energimyndigheten" kräver Folkpartiets energiexpert Eva Flyborg, förre Sandvikschefen Per-Olof Eriksson, energi- och klimatdebattören Jonny Fagerström och vindkraftsmotståndaren Björn Törnvall.
När Folkpartiets energipolitiska talesperson Eva Flyborg för tre veckor sedan krävde att Energimyndigheten ska läggas ned eller göras om i grunden öppnade hon dörren för både kända så kallade klimatförnekare som Jonny Fagerström och vindkraftsmotståndarna i Föreningens Svenskt Landskapsskydd

I en debattartikel i Ny Teknik skriver Per-Olof Eriksson, Jonny Fagerström och Björn Törnvall att Energimyndigheten på senare tid utvecklats till en tummelplats för miljörörelsen "där vårt land tycks vara utsatt för ett fullskaligt energiexperiment".

- Det är ett riskfylld spel med vår konkurrenskraft, med jobben och vår välfärd, men också med miljön, skriver de i sin debattartikel.

Den nu uppblossade debatten och Energimyndighetens arbete handlar om att kärnkraftsförespråkare tycker att Energimyndigheten bara ägnar sig åt sol-, vind- och vattenfrågor.

- Det saknas ordentlig kompetens om andra energislag. Det är hög tid att vi får en energimyndighet som lever upp till sitt namn, sa Eva Flyborg i en intervju med SVT Nyheter den 17 maj.

Nu hänger de tre välkända vindkraftsmotståndarna Eriksson, Fagerström och Törnvall på med en debattartikel i Ny Teknik.

- Energimyndighetens trovärdighet har för länge sedan eroderat sedan man ensidigt valt att gå miljörörelsens och vindindustrins ärende i energifrågan. Man bemöter regelmässigt berättigad kritik mot vindkraft medan man låter, ofta felaktig och misstriktad kritik, mot vår baskraft, vattenkraft och kärnkraft, passera utan åtgärd, skriver trion i Ny Teknik.

Läs hela debattartikeln här.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)