JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Philips och Cisco samarbetar kring IoT-belysning

Philips Lighting och Cisco har ingått en allians kring kontorsbelysning med inriktning mot Internet of Things. Marknaden för uppkopplad kontorsbelysning i den form de två företagen siktar på beräknas till ett värde på närmare tio miljarder kronor.

– Eftersom vi är två av världens största varumärken inom belysning och IT kommer våra kunder nu att få tillgång till den bästa tjänsten inom energisparande belysningssystem. Jag är övertygad om att IoT kommer att utgöra grunden i framtidens smarta kontor, säger Bill Bien, vd för strategi och marknadsföring på Philips Lighting i ett pressmeddelande.

Normalt står belysning för 40 procent av elförbrukningen i en byggnad.

Genom att addera sensorer till belysningen kan den fås att känna av miljön på en mängd olika sätt. Exempelvis kan temperatur, luftkvalitet och närvaro detekteras.

Kopplar man ihop LED-belysning a lá Philips med nätverk a lá Cisco så går det att skapa en energibesparing på nästan 80 procent, hävdar de två företagen. Via en app i mobilen går det dessutom att skapa en personlig belysning på den egna arbetsplatsen.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)