JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB stärker robotportfölj med Svia

ABB stärker robotportfölj med Svia

Jönköpingsföretaget Svia, specialist på robotceller, har köpts av ABB för en okänd summa. Företagen har samarbetat i många år.

Idag har Svia över 800 robotceller som integrerar robotautomation i tillverkningen för att därmed höja produktiviteten, flexibiliteten och kvaliteten. Företagets robotceller används exempelvis av Plastinject i Anderstorp och av Husqvarna.

Nu köper ABB Jönköpingsföretaget. Därmed utökar den svensk-schweiziska koncernen sin robotportfölj inom maskinbetjäning med ett bredare utbud av avancerade och visionsintegrerade tillämpningar för industrier som fordonsindustrin, verkstadsindustrin, plastindustrin och konsumentelektronik, till exempel smartmobiltillverkning.

Svia använder redan idag ABB:s robotar i sina lösningar för maskinbetjäning.

– Vi utvecklade tillsammans ABB:s robotsystem FlexMT, som kan öka nyttjandegraden till upp till 90 procent jämfört med 50 procent vid manuell maskinbetjäning, säger Pekka Tiitinen, global chef för ABB:s division Discrete Automation and Motion i ett pressmeddelande.

För att höja produktiviteten och driftsäkerheten erbjuder Svia exempelvis en app som gör att man via smartmobiler och smartklockor kan få rapporter i realtid om produktionstakt, maskinstatus och avbrottslarm.

Svia kommer att ingå i ABB:s verksamhet Robotics inom divisionen Discrete Automation and Motion. Parterna har enats om att inte offentliggöra värdet av köpet.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)